Wiedza
Zdrowe równa się mniej smaczne – czy na pewno?
Zdrowe jedzenie często jest kojarzone z mniej atrakcyjnym smakiem, ale czy na pewno jest to zawsze prawda? Niekoniecznie. Istnieją liczne
Wszystko co musisz wiedzieć o mące łubinowej
Dieta nie musi być powodem rezygnacji z ulubionych przekąsek. Dziś przedstawimy Wam zamiennik, który doskonale sprawdzi się w przygotowywaniu
Makaron Niski Indeks Glikemiczny a makaron pszenny-czym się różnią?
Makaron z brokułami , czosnkiem , serem feta i nutą cząbru – 1 porcja 70 g ugotowanego
Makaron w diecie insulinoopornych – Jaki wybierać by jeść zdrowo
Zacznę od tego czym jest insulinooporność, a więc jest to stan, w którym tkanki organizmu stają się mniej wrażliwe na działanie insuliny,
Jak obniżyć indeks glikemiczny posiłku?
W internecie krąży wiele informacji na temat diet i posiłków o niskim indeksie glikemicznym. Co to tak naprawdę oznacza? Zastanawiasz się czy samemu
Pyszny, jednodniowy jadłospis 1700 kalorii, z niskim indeksem glikemicznym
Utrzymanie stabilnego poziomu glukozy we krwi jest kluczowym elementem zdrowia, szczególnie dla osób borykających się z insulinoopornością
Diagnoza insulinooporności – co dalej?
Wychodzisz z gabinetu endokrynologa i w uszach dźwięczą Ci słowa lekarza : „Ma Pani insulinooporność, proszę stosować dietę bo w innym
Czy makaron tuczy?
Przez wiele lat uważano, że makaron to produkt, który rujnuje naszą dietę. Dietetycy jednak wyjaśniają, że to nie on tuczy, a za wysoką kaloryczność potraw
Cukrzyca typu 2 – pomocne strategie żywieniowe
Cukrzyca typu 2 – kilka konkretnych informacji Cukrzyca typu 2 to choroba metaboliczna, która spowodowana jest zaburzeniami