NISKI IG
NASZA DUMA
NASZ MAKARON
NISKI INDEKS GLIKEMICZNY MAKARON
To jedyny jasny makaron o określonym niskim indeksie glikemicznym 38, który smakiem, konsystencją i wyglądem przypomina tradycyjny makaron z mąki pszennej, a jednocześnie jest on odpowiedni dla diabetyków i osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów.
CECHY
Poznaj cechy
Jedz mądrzej. Czuj się lepiej. Żyj dłużej.
Nasze produkty wyróżnia 5 cech, które sprawiają, że makarony NISKI IG zaliczane są do segmentu żywności funkcjonalnej SUPERFOOD:
- Przebadane pod kontem Indeksu Glikemicznego
- Unikalny skład
- Receptury stworzone we współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie
- Spełniają następujące oświadczenia zdrowotne i żywieniowe*:
– Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pozwalają zachować stabilny poziom cukru we krwi
– Wysoka zawartości błonnika wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit
– Wysoka zawartości białka wspomaga uczucie sytości - Wysoka zawartość najcenniejszych substancji odżywczych i minerałów
Utrzymuj umiarkowane porcje węglowodanów przy każdym posiłku i stwórz „zdrowy talerz”. Zbalansuj posiłki ze zdrowymi węglowodanami.