NISKI IG

NASZA DUMA
NASZ MAKARON

NISKI INDEKS GLIKEMICZNY MAKARON

To jedyny jasny makaron o określonym niskim indeksie glikemicznym 38, który smakiem, konsystencją i wyglądem przypomina tradycyjny makaron z mąki pszennej, a jednocześnie jest on odpowiedni dla diabetyków i osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów.

CECHY

Poznaj cechy

Jedz mądrzej. Czuj się lepiej. Żyj dłużej.

Nasze produkty wyróżnia 5 cech, które sprawiają, że makarony NISKI IG zaliczane są do segmentu żywności funkcjonalnej SUPERFOOD:

  1. Przebadane pod kontem Indeksu Glikemicznego
  2. Unikalny skład
  3. Receptury stworzone we współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie
  4. Spełniają następujące oświadczenia zdrowotne i żywieniowe*:
    – Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pozwalają zachować stabilny poziom cukru we krwi
    – Wysoka zawartości błonnika wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit
    – Wysoka zawartości białka wspomaga uczucie sytości
  5. Wysoka zawartość najcenniejszych substancji odżywczych i minerałów
*Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe to katalog potwierdzonych badaniami informacji, że żywność posiada szczególne właściwości odżywcze, ze względu na energię lub składniki odżywcze, które zwiera. Zostały one określone w Rozporządzeniu (WE) Nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia  2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności.

Utrzymuj umiarkowane porcje węglowodanów przy każdym posiłku i stwórz „zdrowy talerz”. Zbalansuj posiłki ze zdrowymi węglowodanami.

NISKI INDEKS Glikemiczny

zadbaj z nami o swoje zdrowie i figurę
Language