Nasze produkty

Nasze produkty wyróżnia 5 cech, które sprawiają, że makarony NISKI IG zaliczane są do segmentu żywności funkcjonalnej SUPERFOOD:

01.

Przebadane pod kątem Indeksu Glikemicznego

02.

Unikalny skład

03.

Receptury stworzone we współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie

04.

Wysoka zawartość najcenniejszych substancji odżywczych i minerałów

05.

– Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pozwalają zachować stabilny poziom cukru we krwi
– Wysoka zawartości błonnika wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit
– Wysoka zawartości białka wspomaga uczucie sytości i jeszcze więcej

*oświadczenia zdrowotne i żywieniowe to katalog potwierdzonych badaniami informacji, że żywność posiada szczególne właściwości odżywcze, ze względu na energię lub składniki odżywcze, które zwiera. Zostały one określone w rozporządzeniu (we) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności.