Makaron z brokułem, czosnkiem, fetą i nutą cząbru

  • 70 g ugotowanego makaronu niski indeks glikemiczny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 30 g sera feta
  • 100 g surowego brokuła
  • przyprawy : duża szczypta cząbry, szczypta soli, szczypta pieprzu

Brokuła drobno posiekaj. Rozgnieć ząbek czosnku .
Na patelnię wlej oliwę, dodaj brokuła i czosnek i lekko posól i przypraw pieprzem , duś ok 6 minut na małym ogniu. Do warzyw dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Przełóż danie na głęboki talerz, posyp pokruszoną fetą i cząbrem.

  • Energia: 312 kcal
  • Węglowodany: 23.5 g
  • Wymienniki Węglowodanowe: 2.4
  • Białko: 12.9 g
  • Tłuszcze: 18.8 g
  • Wymienniki białkowo tłuszczowe: 2.2
  • Błonnik: 6.7 g
  • Ładunek Glikemiczny: 7.3

Autorka:

Magdalena Makarowska

Obserwuj na instagram: