Makaron określany mianem superfood!
Jedz mądrze, czuj się lepiej, żyj dłużej!
Makaron określany mianem superfood!
Jedz mądrze, czuj się lepiej, żyj dłużej!
Mianem świadomie odżywiających się nazywa się osoby, które nie tylko zwracają uwagę na to co jedzą, ale także na jakość tych produktów. Dla nich zdrowe odżywianie to coś więcej niż dieta – to styl życia, który niesie ze sobą liczne korzyści dla zdrowia i samopoczucia.
W codziennej diecie używają jakościowych produktów pochodzących ze sprawdzonych źródeł. Nie jest im obce weryfikowanie składów i wartości odżywczych na opakowaniu.
Nierzadko taki styl życia wiąże się z rezygnacją ze spożywania określonych produktów i zastępowaniem ich zdrowszymi zamiennikami np. zamiast popularnych słonych przekąsek wybierane są prażone orzechy, a zamiast produktów z białej mąki, te z pełnego ziarna. Niektórym osobom jednak ciężko jest przyzwyczaić się do smaku i konsystencji produktów pełnoziarnistych.
My odpowiadamy również za potrzeby tej grupy.
Makaron Niski Indeks Glikemiczny łączy wysoką wartość odżywczą ze smakiem, wyglądem i konsystencją klasycznego makaronu. Dzięki temu każdy, kto chce prowadzić zdrowy styl życia, nie musi rezygnować z ulubionych dań z makaronem w roli głównej.
Żywność o niskim indeksie glikemicznym zyskała największą popularność wraz z rozwojem informacji na temat insulinooporności.
Dzięki temu, świadomość społeczeństwa w tym temacie jest coraz większa. Osoby z IO, cukrzycą, PCOS, Hashimoto to grupa ludzi, którzy wraz z diagnozą słyszą zalecenia zastosowania diety z niskim IG.
Warto natomiast pamiętać o tym, że produkty o niskim IG są idealne dla każdego. Dzięki temu cała rodzina może jeść dania wspólnie z osobami, którym zaleca się posiłki z niskim IG – każdy na tym zdrowo skorzysta.
Pamiętajmy, że każdy posiłek to okazja do pielęgnowania zdrowia i witalności